Sensibilització

Fem pedagogia i eduquem en temes d’economia circular. Ho fem tant a través de tallers propis com de tallers a mida sobre temàtica consum conscient i responsable, reducció d’envasos d’un sol ús, sostenibilitat i cures, dinamització del comerç, comunicació, etc. 

Metodologia circular

La nostra metodologia d’ensenyament és pròpia i parteix del respecte per la diferència.

Creem espais de confiança per facilitar l’expressió lliure de totes les persones participants.

Creiem que les experiències vitals de totes les persones sumen en el procés d’aprenentatge.

Generem recursos pràctics que siguin aplicables en acabar el curs i que millorin la vida de les persones.

Aprenem tècniques i teoria a través de la pràctica.

Organitzem dinàmiques, debats, reflexions individuals i grupals.

Tallers propis programats

MENSTRUACIÓ CONSCIENT I SOSTENIBLE

Un taller per conèixer les opcions actuals d’higiene menstrual d’un sol ús, quins materials utilitzen per a la seva fabricació i com ens afecta a nosaltres i al planeta.

Descobrirem quines alternatives reutilitzables, ecològiques i sostenibles tenim al nostre abast i com aquestes ens ajuden a reduir residus alhora que estalviem en productes d’higiene menstrual d’un sol ús. Aprendrem què és i quines fases té el cicle menstrual per contribuir a l’autoconeixença i per viure una menstruació en positiu. També farem el nostre diagrama lunar!

Possibilitat de fer-ho amb grups mixtes o no mixtes.

Què ens emportem del taller?

El més important que ens emportem és l’estona que ens hem dedicat a connectar amb nosaltres mateixes. Dedicar un temps a escoltar-te i conèixer-te millor és un regal que, a partir d’aquest moment, anirà amb tu.

També oferim una plantilla perquè cada persona es pugui fer el seu diagrama lunar i un catàleg amb alternatives reutilitzables d’higiene menstrual.

DURADA: 2 hores

#MenstruacióConscient

CONSUM CONSCIENT

Un taller on, a través de petits jocs, experiments i reflexions aprendrem com l’inconscient té un paper molt important a l’hora de prendre decisions de compra. També desvetllarem diferents tècniques que utilitzen les marques i els establiments per orientar les nostres compres.

Parlarem sobre com el consum té un paper clau en la construcció del nostre entorn i de com ens relacionem les persones. Descobrirem de què parlem si parlem d’economia circular i quin impacte té al meu entorn.

Què ens emportem del taller?

Aquest taller ens permet conèixer millor com som com a consumidores i saber de quina manera la publicitat ens pot condicionar. 

També obrirem la ment a d’altres maneres d’entendre l’economia i el comerç a partir d’analitzar marques o projectes empresarials que funcionen sota lògiques que salvaguarden el planeta, contribueixen a la justícia social i milloren l’economia local.

DURADA: 2 hores

#ConsumConscient

EMBOLCALLS AMB CERA D’ABELLES

Un taller apte per a tota la família perquè pugueu aprendre a fer-vos els vostres propis embolcalls amb cera d’abelles. Amb ells podreu embolicar tot el que vulgueu sense contaminar els aliments. Els podreu netejar de manera ràpida i senzilla amb aigua freda i una miqueta de sabó sense alcohol i reutilitzar-lo fins a 12 mesos. És el substitut ecològic del film o el paper d’alumini.

Què ens emportem del taller?

Ens endurem eines pràctiques per a la reducció de plàstics per al nostre dia a dia i especialment pel què fa a l’emmagatzematge d’aliments.

En aquest cas, a més a més, prendrem l’embolcall de cera d’abelles que cadascuna hem elaborat perquè a partir d’ara el puguem fer servir sempre que el necessitem.

DURADA: 2 hores

#EnvasosReutilitzables