Tallers per una menstruació conscient i sostenible 

Es tracta de sessions per a descobrir una manera de viure la menstruació en positiu alhora que es redueixen residus i s’estalvia

Actualment l’educació menstrual és gairebé inexistent i quan existeix només contempla la vessant fisiològica que, per molt important que sigui, no és ni de lluny la que més impacta en les vides de les persones menstruants. 

Aquesta desinformació evoca rebuig i vergonya cap al cicle menstrual i una absurda i dolorosa lluita contra la naturalesa cíclica. L’experiència menstrual és una construcció cultural, és un fet social, econòmic i polític i calen espais segurs on reflexionar-ho.  

És en base a això que Circulars proposa els Tallers de Menstruació Conscient i Residu Zero, amb l’objectiu de reflexionar sobre què és i quines fases té el cicle menstrual, així com mostrar les opcions actuals d’higiene menstrual d’un sol ús, quins materials usen per la seva fabricació i com afecten a la salut de les persones i del planeta. Uns tallers per descobrir alternatives reutilitzables, ecològiques i sostenibles ens ajuden a cuidar-nos, a reduir residus i alhora estalviar. 

Aquests tallers estan a disposició de qualsevol ajuntament, centre educatiu, agrupament juvenil o entitat que n’estigui interessada. Per a més informació, dubtes o contractació: som@circulars.cat

Per complementar la informació del taller podeu consultar els següents enllaços:

@somcirculars
@ilovecyclo
@escuelacyclo
@la_magenta
@soyxusasanz
@yomenstruo

Tot allò que has de saber sobre la regla (i mai t’havien explicat)

 

Altres notícies